Hoe ziet de behandeling eruit?

De ambulante flebectomie van Müller is een geschikte behandelmethode voor het verwijderen van kleine tot middelgrote spataderen die dikker op uw huid liggen en cosmetisch storend zijn.

Voor de behandeling start, worden uw spataderen eerst afgetekend. U krijgt een plaatselijke verdoving en vervolgens worden hele kleine sneetjes (2 à 3 millimeter) in de huid boven de spataderen gemaakt, meestal om de 5-6 cm.

Met een klein soort naaldje, wat lijkt op een haaknaaldje, worden de aderen vervolgens stukje voor stukje verwijderd door de openingetjes in uw been. De sneetjes zijn zo klein dat ze niet gehecht hoeven te worden, een pleister is voldoende. De littekentjes die u overhoudt aan deze behandelmethode zijn minimaal en vaak niet of nauwelijks zichtbaar. De operatie neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

De ingreep kan per behandelcentrum enigszins verschillen. Laat u voorafgaand aan de behandeling goed informeren over de behandeling zelf en de nazorg en volg daarom de adviezen op die de behandelend arts u heeft gegeven.

Wat zijn de risico’s van deze behandeling?

De risico’s van deze behandeling zijn erg klein. Meest genoemde ‘complicatie’ is het ontstaan van bloeduitstortingen. Complicaties als nabloedingen, wondinfecties en aderontstekingen zijn zeer zeldzaam.